Het doel van deze website is Elektronica schakelingen toegankelijk te maken voor iedereen die hobbymatig met elektronica bezig is.

Eind jaren tachtig, waarbij ik de beschikking over een voor die tijd geavanceerde computer kreeg, ontstond het idee om de "papieren schakelingen" welke ik bezit te gaan digitaliseren.

Hierbij ben ik elke schakeling als een project gaan zien. Een project bestaat uit het principeschema, componentenlijst en een printlayout.

De voorgestelde printlayout, dient als voorbeeld en is enkelzijdig uitgevoerd. Tevens heb ik getracht om zo weinig mogelijk SMD-componenten toe te passen.

Er zijn momenteel enige honderden schakelingen beschikbaar op finimuis.nl, welke via een overzichtslijst te vinden zijn.

Tijdens een verhuizing in 2010 is de volledige backup van alle met Eagle 4.13 getekende schakelingen verloren geraakt.

Vanaf januari 2012 ben ik bezig om alle schakelingen te hertekenen danwel te vernieuwen met Eagle versie 5.11.0, hierbij is werking schakeling en verkrijgbaarheid componenten belangrijk.

Het blijven echter heden ten dagen verouderde schakelingen, waarbij SMD-componenten MINIEM toegepast worden.

Na het hertekenen/aanpassen zal ik de collectie schakelingen uitgebreiden.

Aangezien ik deze site naast mijn reguliere werkzaamheden moet beheren/onderhouden vergt dit veel spaarzame vrije tijd.

Ik hoop dat ik u als bezoeker van finimuis.nl een dienst kan bewijzen met electronische schakelingen op velerlei gebied.

De hertekende/vernieuwde schakelingen binnen een hoofdgroep, hebben voor de omschrijvingsregel een icoontje bestaande uit een blauw vierkantje met een zwart vinkje.
De laatst geplaatste hertekende/vernieuwde schakeling wordt in de onschrijvingsregel voorafgegaan door een NEW-icoon.
De nog te hertekenen/vernieuwen schakelingen worden in de omschrijvingsregel voorafgegaan door een RODE stip.


finimuis.jpg

Terug naar de Startpagina

Email aan Finimuis.nl