Schakeling is geplaatst op 9 mei 2005
Voeding 12...18 Volt 8 Ampére.
Vanwege tekentechnische redenen is een "160 VA ringkerntransformator met 2 secundaire kanten gebruikt. Deze trafo is in werkelijkheid een 300 VA ringkern met 1 secundaire kant. Bij de ontwikkeling van deze schakeling is de opzet een 'netvoeding voor zwaardere mobiele apparatuur'. De opzet van de schakeling is eenvoudig en robuust. Met behulp van potentiometer (P) is de uitgangsspanning regelbaar tussen 12 en 18 Volt. De beide serietransistoren (T2 en T3) dispenseren bij maximale belasting ongeveer 130 Watt, het is daarom van belang dat voor behoorlijke koelblokken gekozen wordt. Denk eraan dat de transistoren GOED GEISOLEERD op deze koelblokken gemonteerd worden. De rimpelspanning bij maximale belasting loopt op van ongeveer 10 mVolt vij 12 Volt tot 500 mVolt bij 18 Volt uitgangsspanning.
0265.jpg
Klik op afbeeldingen om hele schakeling te zien.


layout.gif
De componenten aan de linkerkant van de layout (S, 220, TR) zijn met ZWARTE draden aangesloten. Dit betekent dat de onderdelen BUITEN de printplaat vallen, maar om tekentechnische redenen zijn geplaatst.
Afbeelding geeft componentenzijde weer, rode lijnen zijn de printbanen aan de soldeerzijde (In de layout staan staan vierkante soldeervlakken, verbonden met een lichtgroene lijn. Deze lijn geeft een doorverbinding aan, welke aan de componentenzijde van de print gelegd moet worden.

Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster