Schakeling is geplaatst op 19 maart 2014

Deurbel voor 3 verschillende personen/deuren.
Iedere student die een studentenhuis waar meerdere personen wonen betrekt, komt voor hetzelfde te staan. Op welke manier weten we het eenvoudigst voor WIE er is aangebeld. Als oplossing zie je vaak bij de beldrukker een kaartje met: 1 x bellen voor Piet , 2 x bellen voor Saskia en 3 x bellen voor Floris. Ook kunt u in een huis wonen met meerdere deuren als toegangspoort(voordeur, zijdeur en achterdeur) wanneer weet u hier bij welke deur iemand staat te wachten. Deze supereenvoudige electronische schakeling biedt u wellicht een oplossing: namelijk iedere bestaande afzonderlijke beldrukker(S1 t/m S3) welke op de schakeling wordt aangesloten, veroorzaakt na bediening een onderling afwijkende vaste toon uit de luidspreker(LS). Voor de UniJunction-transistor(T) kan in principe ieder willekeurig type worden ingezet, de schakeling is met een 2N2646-type getest en dit bevalt goed. De reden dat de gelijkspanning een waarde van 30 Volt moet hebben, schuilt in het feit dat de afzonderlijk geplaatse beldrukkers via relatief lange kabels met de schakeling moeten worden verbonden. De relatief hoge spanning heft het verlies in de relatief lange kabels goed op. De voeding kan eenvoudig gestabiliseerd worden gehouden, waarbij een stroomafgifte van ongeveer 250 milliAmpére voldoende is.
0195.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.

layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.


Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster