Schakeling is geplaatst op 10 december 2013
Accuspanning-controle voor 3 spanningniveaus en LED-indicatie.

Deze accuspannings-controle met LED-uitlezing is ontworpen voor 12 Volt accu's. Via de LED's kan in één oogopslag een status worden uitgelezen, namelijk: (rood=DEFECT geel=TWIJFELACHTIG groen=GOED). Om deze controle te sturen wordt gebruik gemaakt van drie zenerdioden(ZD1, ZD2 en ZD3) die eigenlijk een spanningmeting genereren voor drie kritische waarden. Diode(D2) voorkomt een 'valse' meting. Diode(D1) is een beveiliging tegen verkeerd om aansluiten, mochten de PLUS en MIN verwisseld worden bij aansluiten van de meter op een accu, dan zal er " NIETS " oplichten. Dit is voor u een signaal dat er een aansluit-fout is gemaakt. Wanneer de accu correct is aangesloten zal één van de LED's " ALTIJD " oplichten. Door de eenvoud van de schakeling kan deze gemakkelijk in bijvoorbeeld een auto of boot worden geplaatst, en er een optische accuspannings-controle voor handen is.
0174.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.

layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.


Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster