Schakeling is geplaatst op 09 april 2012
Versterker voor hoofdtelefoon met impedantie van 200 Ohm t/m 2 Kohm.
Deze aan HiFi-normen voldoende hoofdtelefoonversterker, is vanwege de hoge ingangsimpedantie van ongeveer 250 Kohm geschikt voor universeel gebruik. De versterker bestaat uit een in klasse A geschakelde eindtrap met transistor(T3) welke via een stroombron bestaande uit (T1,D1 en D2) wordt gestuurd. Op deze wijze, is een hogere uitstuur- en voedingsspanning-bereik gecrŽeerd. Het geleverde uitgangsvermogen is afhankelijk van de gebruikte voedingsspanning (deze mag tussen 6 en 24 Volt liggen). De versterking bedraagt 25 maal. De krequentie-karakteristiek loopt van 37 Hertz tot 470 kHertz binnen 1 Decibel bij een hoofdtelefoon-impedantie van 200 Ohm. Bij een hoofdtelefoon-impedantie van 200 Ohm en een uitgangspanning van 1 Volt, is de vervorming lager dan 0,5%. Wanneer een hoofdtelefoon-impedantie van 2 Kohm, en een lagere uitgangsspanning dan 3 Volt is de vervorming zelfs kleiner dan 0,1%. Deze hoofdtelefoon-versterker kan zeer goed in een voorafluister-circuit gebruikt worden.
0048.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.
layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.
OPMERKING: de condensator C2 is een SMD-uitvoering, welke via draadjes vanaf de componenten-kant door de groene soldeervlakken(nabij het component)lopen om zo met de printspoor-kant te kunnen worden verbonden . Deze verbindingsdraadjes zijn BLAUW weergegeven, eveneens als de aansluitingen van de SMD-componenten.

Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster