Schakeling is geplaatst op 27 maart 2012
Complementaire spanningsversterker 4 tot 75x.
Deze miniatuur spanningsversterker kan worden toegepast in bijvoorbeeld modelbouw of microfoon-projecten. Het lage stroomverbruik, maakt voeding door een enkele standaard 1,5 Volt Penlight batterij heel goed mogelijk. De ingangansimpedantie is ongeveer 50 Kohm. Via instelpot(P1) is de spanningsversterking instelbaar tussen ongeveer 4 tot 75 keer. De ingangsgevoeligheid is bij deze twee factoren maximaal 3 milliVolt tot 140 milliVolt. De beide tulp-bussen (IN en UIT) kunnen eventeueel om ruimte te besparen worden weggelaten, het IN- en UIT-signaal kan rechtstreeks aangesloten worden.
0037.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.
layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.
OPMERKING: de condensatoren C2,C3 en C4 zijn SMD-uitvoeringen, welke via draadjes vanaf de componenten-kant door de groene soldeervlakken(nabij het component)lopen om zo met de printspoor-kant te kunnen worden verbonden . Deze verbindingsdraadjes zijn BLAUW weergegeven, eveneens als de aansluitingen van de SMD-componenten.

Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster