Schakeling is geplaatst op 22 maart 2012
Knipperende LED.
Deze schakeling laat een LED met een frequentie van ongeveer 1 Hertz knipperen. De voedingsspanning mag tussen 1,5 ... 3 Volt liggen. Hier is gekozen voor twee normale penlight batterijen, welke er voor zorgen dat de schakeling minimaal 1 jaar onafgebroken kan functioneren. Wanneer er één penlight batterij toegepast wordt, is met name de afmeting van de schakeling een stuk kleiner. Voor de knipperfrequentie is de condensator(C) erg belangrijk. Omdat 3 Volt elko's of tantaal-elko's in normale uitvoeringen nagenoeg niet meer leverbaar zijn, is een SMD-uitvoering toegepast. Deze schakeling is zeer goed te gebruiken in de modelbouwwereld, of als oriëntatie-middel in het donker.
0033.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.
layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.
OPMERKING: de condensator C1 is een SMD-uitvoering, welke via draadjes vanaf de componenten-kant door de groene soldeervlakken(nabij het component)lopen om zo met de printspoor-kant te kunnen worden verbonden . Deze verbindingsdraadjes zijn BLAUW weergegeven, eveneens als de aansluitingen van de SMD-componenten.

Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster