Schakeling is geplaatst op 24 februari 2012

Beat-vervormer

Met behulp van deze schakeling van het karakter van een geluidssignaal worden verandert. Het audio-signaal(mono) komt binnen via aansluitbus IN, waarbij de kring rondom transistor T1 het signaal iets versterkt om daarna middels C1,P1, C2 te vervormen. De hoeveelheid vervorming is regelbaar via Potentiometer(P1). De kringen rondom de transistoren T2 en T3, sturen het vervormde signaal in een bruikbaar audio-signaal naar aansluitbus UIT. Via potentiometer(P2) is de sterkte van het uitgaande audio-signaal regelbaar. Schakelaar(S1) dient voor het in/uit schakelen van de beat-vervorming, waarbij in getekende toestand het inkomende audio-signaal rechtstreeks op de uitgang wordt gezet. Wanneer de schakelaar(S1) omgezet is, zal de schakeling gaan functioneren, omdat de 9 Volt voeding actief is, en het audio-signaal door de schakeling wordt gestuurd. Het ingangssignaal dient een amplitude van ongeveer 1 Volt te hebben.
0014.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.
layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.
OPMERKING: de transistoren T1,T2, en T3 zijn SMD-uitvoeringen, welke via draadjes vanaf de componenten-kant door de groene soldeervlakken(nabij het component)lopen om zo met de printspoor-kant te kunnen worden verbonden . Deze verbindingsdraadjes zijn BLAUW weergegeven, eveneens als de aansluitingen van de SMD-componenten.

Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster