Schakeling is geplaatst op 16 februari 2012

Temperatuurregelaar (tweepunts) met Schmitt-trigger

Deze temperatuur-regelaar kan bijvoorbeeld worden toegepast op een plaats waar een lichte schommeling in de temperatuur mag zijn, zoals bijvoorbeeld een aquarium met specifieke vissen daarin. Het verschil tussen minimale en maximale temperatuur waarop deze schakeling reageert is 5%, hetgeen neerkomt op een temperatuurverschil van ongeveer 1 tot 2ºC. De gewenste temperatuur is via potentiometer(P1) in te stellen. De NTC-weerstand is de detectectie voor schommelingen. ייn of meerdere vewarmingselementen kunnen worden geschakeld via de relais-contacten. In principe is een relais met 1 omschakelcontact voldoende, echter zijn veel relais van bijvoorbeeld Finder met meerdere (tot 4 omschakel-contacten) standaard leverbaar, waardoor de schakelmogelijkheden eenvoudig uit te breiden zijn.
OPGELET: op delen van deze schakeling staat de levensgevaarlijke spanning van 220 Volt, Pas op met de bouw en zorg voor een deugdelijke behuizing !!
0009.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.
layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.

Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster